نماینده مجلس: روزهای بدتر از دارو در انتظار بازار تجهیزات پزشکی است

بیمارستان‌های دولتی که از گذشته حتی با ارز ترجیحی هم برای خرید تجهیزات پزشکی مشکلات زیادی داشتند. با وضعیت فعلی بیمارستان‌های خصوصی هم دیگر توان خرید تجهیزات پزشکی جدید را ندارند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اگر نرخ ارز مدیریت نشود، کمبود و مشکلات تامین تجهیزات پزشکی بدتر از دارو می‌شود.

به گزارش آی‌مد تودی، حسینعلی شهریاری در گفت‌وگو با وب‌سایت ساعت سلامت افزود: مطالبی درباره کمبود تجهیزات پزشکی به صورت جسته و گریخته شنیده‌ایم اما اینکه به صورت مکتوب گزارشی درباره میزان کمبود تجهیزات پزشکی به کمیسیون بهداشت و درمان برسد، نداشته‌ایم.

او ادامه داد: گاهی از شرکتهای وارد کننده، تولید کننده و انجمن‌های فعال در حوزه تجهیزات پزشکی مختلف تلفنی درباره کمبود و مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی اطلاعاتی به کمیسیون بهداشت داده می‌شود. جلساتی هم با حضور این افراد برگزار شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به تغییراتی که در نرخ ارز ایجاد شد. اگر ارز مورد نیاز حوزه تجهیزات پزشکی به موقع تامین و مدیریت نشود مشکلاتی بدتر از حوزه دارو پیش می‌آید.

این نماینده مجلس افزود: قیمت تجهیزات پزشکی افزایش پیدا کرده به عنوان مثال قیمت یک دستگاه  آم آر آی میلیاردها تومان بیشتر شده و چندین برابر شده است. با این وضعیت نه تنها بیمارستانهای دولتی بلکه بیمارستانهای خصوصی نیز دیگر توان خرید چنین دستگاههایی را ندارند. به خصوص اینکه تعرفه‌های خدمات پزشکی متناسب با این افزایش هزینه‌ها بیشتر نشده است.

شهریاری گفت: امکان افزایش تعرفه‌های پزشکی نیز وجود ندارد زیرا بیمه‌ها توان پرداخت بیشتر ندارند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: این مسائل باعث می‌شود بیمارستانها نتوانند این تجهیزات را تامین کنند. بیمارستان‌های دولتی که از گذشته حتی با ارز ترجیحی هم برای خرید تجهیزات پزشکی مشکلات زیادی داشتند. با وضعیت فعلی بیمارستان‌های خصوصی هم دیگر توان خرید تجهیزات پزشکی جدید را ندارند.

مردم را اذیت نکنیم

او گفت: این موضوع را در مجلس پیگیری می‌کنیم با رئیس مجلس و رئیس جمهوری هم در این مورد صحبت کرده‌ایم. امیدواریم در فصل بودجه و در قانون برنامه هفتم برای حل این مشکلات تصمیماتی گرفته شود تا بیشتر از این مردم را اذیت نکنیم.

شهریاری به اجرای طرح دارویاری اشاره کرد و گفت: با طرحی که برای دارو اجرا شده، پرداختی از جیب مردم برای داروها افزایش چند برابری پیدا کرده است. قیمت دارو به خصوص داروهای بیماری‌های مزمن مثل دیابت یا قلبی و عروقی، اعصاب و روان و خیلی از داروها نسبت به سال ۱۴۰۰ گرانتر شده و بسیاری از این داروها نیز تحت پوشش بیمه‌ها قرار نگرفته، بنابراین پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا کرده است.

او ادامه داد: همه این مسائل را در مجلس مطرح و گزارش می کنیم. به نظر می آید تا زمانی که سازمان برنامه و بودجه و شورای عالی بیمه به معنای واقعی پای کار نباشد، این مشکلات حل نمی‌شود.

پرداختی مردم برای دارو و تجهیزات پزشکی افزایش یافته است

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: با وجودی که در قانون بودجه امسال تصویب شد، پرداختی از جیب مردم برای تجهیزات پزشکی مصرفی، خدمات درمانی و داروها نسبت به شهریور ۱۴۰۰ افزایش پیدا نکند به بهانه اینکه شورای عالی بیمه و دولت با قیمتهای جدید موافقت نمی کند، پرداختی ازجیب مردم افزایش پیدا کرده و این خلاف قانون است.

شهریاری گفت: وقتی قانونی در مجلس تصویب می شود دیگر نمی‌شود کسی عطف به ما سبق کند و طبق قانون دیگری عمل کند. نباید شورای عالی بیمه یا هیات دولت را مستمسک قرار دهند و اجازه ندهند داروهایی تحت پوشش بیمه قرار نگیرد و پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا کند. همه اینها را در مجلس پیگیری می‌کنیم.

رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس تاکید کرد: اکنون نه تنها در دارو بلکه در تامین تجهیزات پزشکی مشکل داریم.. متاسفانه هم در زمینه تامین ارز از سوی بانک مرکزی و هم تامین بودجه ما به التفاوت نرخ ارز ترجیحی با ارز نیمایی مشکل داریم.

او ادامه داد:‌ گاهی بانک مرکزی اعلام می کند سازمان برنامه و بودجه ما به ازای ریالی ارز ترجیحی را نداده است و نمی‌توانیم دلار بدهیم. مشکلاتی که عمدتا به علت سوء مدیریت وعدم تدبیر است به سلامت مردم صدمه می‌زند.

شهریاری گفت: مشکلات مدیریتی وجود دارد و نه فقط وزارت بهداشت بلکه در بانک مرکزی، سازمان مدیریت و بیمه‌ها این مسائل دست به دست هم داده‌اند و برای مردم مشکلات زیادی ایجاد شده است.

به اشتراک بگذارید
دبیر تحریریه
دبیر تحریریه
Articles: 652

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *