نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در برنامه کشیک سلامت: بودجه طرح دارویار برای سال ۱۴۰۲ ناکافی است
نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور در برنامه زنده کشیک سلامت، گفت: بودجه طرح دارویار برای سال آینده، ۶۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده اما برای اجرای کامل این طرح، حداقل به 100 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم.
سید جلیل میرمحمدی میبدی افزود: چرا این 69 همت از منابع 10 درصد از هدفمندی یارانهها تامین میشود؟ این در حالی است که از این منابع طبق قانون باید برای ارتقای کمی و کیفی خدمات بهداشتی در روستاها و ماندگاری متخصصان در مناطق محروم هزینه شود. بر اساس قانون، 10 درصد بودجه هدفمندی یارانهها باید در اختیار حوزه سلامت قرار بگیرد و بخشی از این بودجه برای تامین هزینههای درمان و داروهای بیماران خاص و صعب الاعلاج است.
این نماینده مجلس ادامه داد: همچنین این میزان از بودجه نیز ناکافی است و اگر بخواهیم با دلار 40 هزار تومان محاسبه کنیم، برای اجرای کامل طرح دارویار به رقمی بین 100 تا 105 همت میرسیم. با پیگیریای که از کمیسیون تلفیق بودجه داشتیم، قولهای مساعدی برای افزایش این بودجه داده شده است.
او با اشاره محدودیتهای دولت برای تامین منابع، تاکید کرد: حقوق نیروهای قراردادی باید از محل درآمد اختصاصی دولت پرداخت شود اما این موضوع به بیمارستانها ضربه میزند. این منابع باید برای تجهیز و مدیریت بیمارستانها هزینه شود نه پرداخت حقوق.
میرمحمدی ادامه داد: برخی از مراکز درمانی و بیمارستانهای کشور فرسوده هستند اما در بودجه سال آینده رقمی برای نوسازی یا ساخت بیمارستان جدید در نظرنگرفته شده است. همچنین یک درصد از ارزش افزوده باید مستقیما به حساب وزرات بهداشت واریز شود تا در روستاها و مناطق محروم هزینه شود اما با تعیین سقف، برای آن محدودیت مشخص کردهاند.
نقاط مثبت بودجه 1402
سید جلیل میرمحمدی با قیاس بودجه حوزه سلامت در ایران با کشورهای دیگر، گفت که در کشور ما در بهترین شرایط 7 درصد از تولید ناخالص داخلی به بودجه سلامت اختصاص مییابد اما این رقم در کشورهای پیشرفته 12 درصد و یا حتی بیشتر است.
او با بیان اینکه در بودجه 1402 نقاط مثبتی وجود دارد، افزود: برای اجرای طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده در بودجه منابع مالی تامین شده است. تاکنون این طرح در روستاها اجرا شده است و با این اعتبار، در سال آینده وزرات بهداشت تصمیم دارد این طرح را در کل کشور به اجرا بگذارد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: تعیین اعتبار مالی برای حذف نسخ کاغذی، قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، ادامه بیمه رایگان افراد بیبضاعت و بیمه تکمیلی جانبازان از دیگر نقاط مثبت بودجه 1402 است. همچنین هرگونه حقوق گمرکی برای واردات آمبولانس حذف شده است.
نظارت بر دانشگاههای علوم پزشکی
میرمحمدی در پاسخ به پرسشی درباره بودجه و هزینهکرد دانشگاههای علوم پزشکی گفت که دیوان محاسبات در دانشگاهها مستقر است و تمام هزینهکرد این دانشگاهها رصد میشود. همچنین سازمان بازرسی بر این دانشگاهها نظارت میکند و این دانشگاهها موکلف هستند تا هر ساله با تعیین حسابرس، گزارشی از منابع عمومی و اختصاصی خود را ارائه کند.