سمانهای دندانپزشکی در ایران ساخته و تولید میشوند
مدیر اجرایی شرکت اندیشه گستر مسعود گفت: هر کدام از محصولاتی که این شرکت تا به حال موفق به تولید شده، خصوصیات منحصر به فردی دارند که آنها را قابل رقابت با بهترین برندهای بین المللی میکند.
به گزارش آیمدتودی به نقل از وبسایت بازار، مهدی شهری در گفتوگو با اکونومیست افزود: به عنوان مثال میتوان از بایواکتیو بودن، عدم تغییر رنگ و استحکام بالا در سمان MTA و چسبندگی بالا، مقاومت فشاری مطلوب و زمان ستینگ استاندارد در بقیه سمانها نام برد.
او گفت: این شرکت محصولات تخصصی دیگری را نیز در مراحل مختلف صدور مجوز، تستهای نهایی و مطالعاتی دارد تا به هدف خود که رسیدن به یکی از شرکتهای موفق در صنعت هایتک مواد دندانپزشکی در خاورمیانه است، نائل آید و از این راه بتواند کمکی هر چند کوچک به جامعه دندانپزشکی بنماید.
او افزود: موضوع مهم در مورد تمامی محصولات این شرکت، اختصاصی بودن فرمول آنهاست و اینکه از روش مهندسی معکوس ساخته نشدهاند، بلکه حاصل سالها تلاش و ممارست تیم فنی و علمی شرکت بوده و از این موضوع برخود میبالیم.
شهری گفت: شرکت اندیشه گستر مسعود، به طور غیررسمی کار خود را در سال ۱۳۸۹ آغاز کرد و پس از ثبت پتنت داخلی و PCT بین المللی برای سنتز فازهای مختلف پودر سیلیکات کلسیم در سال ۱۳۹۶ تاسیس و به طور تخصصی کار مطالعه و تحقیق بر روس سمانهای دندانپزشکی را در دستور کار خود قرار داد.
او افزود: این شرکت در سال ۱۳۹۹ موفق به اخذ مجوز ساخت برای سمان MTA و در سال ۱۴۰۰ برای سمانهای گلس آینومر لوتینگ و ترمیمی، زنیک فسفات و پلی کربکسیلات از اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.
شهری گفت: از طریق حضور در نمایشگاههای تخصصی و نیز نمایندگان تهران و شهرستانها و با دادن صدها نمونه رایگان، سعی بر معرفی محصولاتمان به دندانپزشکان کردیم که رضایت ۹۵ درصدی از کیفیت را در پی داشته است.
او با اشاره به این که در این فرایند با موضوع مهم تردید دندانپزشکان در استفاده از محصولات ایرانی مواجه شدیم، افزود: البته نگرانی آنها را درک میکنیم، اما جا دارد در موقعیت فعلی کشور به شرکتهایی نظیر ما اعتماد بیشتری شود تا به ما این توانایی را بدهد که علاوه بر بهبود بخشیدن به کیفیت محصولات فعلی، محصولات جدید دیگری را نیز به جامعه دندانپزشکی معرفی نماییم.
او گفت: برای جلب اعتماد و رضایت دندانپزشکان، محصولات تولیدی این شرکت با استانداردهای بین المللی و نیز برندهای معتبر جهانی مقایسه شده که نتایج آن قابل ارایه است و میتواند به پزشکان برای انتخاب برند ایرانی کمک کند.
عضو اتحادیه صنف تهیه و توزیع کنندگان تجهیزات و مواد مصرف دندانپزشکی افزود: لازم به توضیح است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم از طریق دانشکدههای دندانپزشکی و مراکز تحقیقاتی ذیربط و هم با حمایت خود میتواند در این راه به ما کمک شایانی کند.
او با بیان این که البته منظورمان از حمایت، جلوگیری از واردات محصولات مشابه نیست گفت: اعتقاد داریم در رقابت است که میتوانیم بیشتر پیشرفت کنیم و از نگاه دیگر چون هدف ما صادرات و ورود به بازارهای جهانی است، باید بتوانیم ابتدا در داخل کشور هم از جهت کیفیت و هم قیمت با آنها مقابله کنیم.
او افزود: سالانه به طور رسمی و غیررسمی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار انواع مواد و تجهیزات دندانپزشکی وارد کشور میشود که سمانها حدود ۷ تا ۱۰ میلیون دلار از این مبلغ را به خود اختصاص میدهند.
شهری گفت: شرکت اندیشه گستر مسعود(AGM) امیدوار است در طی یک دوره پنج ساله بتواند ۱۵ درصد از حجم بازار را به خود اختصاص دهد که سالیانه میتواند از خروج یک تا دو میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کند.
او افزود: به دلیل ورود مقادیر متنابهی انواع سمانهای دندانپزشکی از راههای غیررسمی به کشور، آمار دقیقی از تعداد مصرف آنها در دسترس نیست، اما برآوردها نشان میدهد که سالانه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار بسته وارد کشور میشود.
شهری با اشاره به این که، پیشنهاد شده که دانش تولید این محصول را به کشورهای همسایه یا اروپایی ببریم و در آنجا با برند خارجی تولید و بعد به ایران منتقل کنیم افزود: همچنین پیشنهاد دادهاند که شرکتی در یکی از کشورهای صاحب صنعت دندانپزشکی ثبت کنیم و محصولاتمان را با لیسانس آن شرکت در ایران و دیگر کشورها بفروش برسانیم، اما ما تا به حال هیچکدام را نپذیرفتهایم، چرا که هدف ما تولید محصول با کیفیت دندانپزشکی با برند ایرانی است و بر این موضوع پافشاری داریم، هر چند که در ایران تجارت بیشتر جواب میدهد تا تولید.
او گفت: شرکت AGM توانسته است با تکیه بر دانش فارغ التحصیلان دانشگاههای معتبر کشور، محصولات مهم و با ارزشی را تولید و یا در مرحله صدور مجوز و تحقیقات داشته باشد که همگی آنها از طریق واردات تامین میشوند و امیدواریم با حمایت بخشهای دولتی و خصوصی علاوه بر تامین بخشی از نیاز داخل کشور بتوانیم به صادرکننده این مواد در آینده نزدیک تبدیل شویم.