آشنایی با ایمپلنت محبوب ایرانیها
امروز قصد داریم به دلیل محبوبیت ایمپلنت کرهای در ایران، یکی از آنها را به نام ایمپلنت سون مدیکس (Sewon Medix) معرفی کنیم.
به گزارش آیمدتودی به نقل از بازار، این شرکت کرهای در سال ۲۰۰۶ شروع به فعالیت کرده و در سال ۲۰۱۲ نام خود را به ایمپلنت سون مدیکس تغییر داده است.
این شرکت در سالهای ۲۰۱۳ مجوز CE و در سال ۲۰۱۶ مجوز FDA را کسب کرده است و مورد تایید سازمان انگلستان، آمریکا،KFDA (سازمان غذا و دارو کره) و GMP کره است. به همین دلیل این ایمپلنتها مورد استقبال تعداد زیادی از افراد در جهان است. این شرکت توانسته است در سال ۲۰۱۷ مجوز حضور در بازار ایران را کسب کند که میتواند برای ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در ایمپلنت، پایه درون فک افراد قرار میگیرد که به آن فیکسچر که نقش ریشه دندان را ایفا میکند؛ میگویند. این پایه در فرآیند تولید آن از آلیاژهای گوناگون همچون تیتانیوم که درصد بیشتری را در همه پایهها دارد؛ استفاده میشود و این ایمپلنت در دسته ایمپلنتهایی با طراحی پیشرفته مطابق با استاندار جهانی قرار گرفته است. از مزیتهای مهم این طرح در هنگام کاشت آن احتیاج زیادی به دریل کردن استخوان فک نیست که این مورد سبب تمایل بیشتر افراد برای انتخاب این ایمپلنت در مقایسه با سایر ایمپلنتهای کرهای است.
مراحل کاشت ایمپلنت سون مدیکس به چه صورت است؟
مرحله اول: در این بخش دندانپزشک از بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی کمک میگیرد تا بافتها بطور کامل بیحس شوند. سپس با استفاده از ابزار آلات، استخوان را کامل مورد بررسی قرار میدهد.
مرحله دوم: با استفاده از مته استخوان سوراخ میشود تا موقعیت دقیق ایمپلنت مشخص شود.
مرحله سوم: در این مرحله داخل سوراخی که روی استخوان ایجاد شده پین یا میله قرار میدهند. دندانپزشک به دلیل حساس بودن این مرحله حین کار محلول آب و نمک را به دهان اسپری میکند تا در زمان دریل کاری بافت استخوان آسیب نبیند.
مرحله چهارم: دندانپزشک با استفادههای از متههای بزرگتر سوراخ ایجاد شده در استخوان را پهنتر میکند تا ایمپلنت به خوبی جای بگیرد. هر چقدر قطر ایمپلنت بزرگتر باشد از مقاومت بیشتری برخوردار است.
مرحله پنجم: دندانپزشک با استفاده از تجهیزات لازم داخل استخوان رزوه ایجاد میکند تا با رزوه ایمپلنت متناسب باشد. برخی از ایمپلنتها دارای رزوه هستند.
مرحله ششم: ایمپلنت در موقعیت خود قرار میگیرد. دندانپزشک با استفاده از دریل یا آچار دستی این کار را انجام میدهد. در این مرحله استخوان اگر نیاز به بازسازی داشته باشد به وسیله پودر استخوان یا پیوند استخوان اینکار صورت میگیرد.
مرحله هفتم: بوسیله کلاهک به نام درپوش ایمپلنت را پیج میکنند تا از بیرون کاملا بسته شود. سپس بافتهای لثه که در ابتدای جراحی از لثه جدا شده بود به حالت اولیه خود برگردانده میشود و توسط بخیه بسته میشود.
ایمپلنت دندان به پایان رسید حالا باید چند ماه صبر کرد تا استخوان به خوبی با ایمپلنت جوش بخورد.
انواع محصولات سون مدیکس:
فیکسچرهای سون مدیکس
فیکسچر یا همان پایه ایمپلنت یکی از اجزاء اصلی این درمان میباشد. فیکسچر قسمتی از این درمان است که توسط جراحی درون استخوان فک شما قرار داده میشود و در حقیقت نقش ریشه دندان شما را ایفا میکند. به علت اهمیت بالای فیکسچر و تاثیری که بر روند درمان میگذارد شرکتهای ایمپلنتسازی به طراحی و ساخت فیکسچرها اهمیت بسیاری میدهند.
ایمپلنت سون مدیکس نیز دارای فیکسچر مخصوص به خود است که در ادامه آن را بررسی میکنیم:
فیکسچر IH۲
فیکسچر ایمپلنت سون مدکیس IH۲ نام دارد. این فیکسچر دارای طراحی و سطح مخصوص به خود میباشد که توانایی آن را در انجام درمان شما بالا میبرد. استخوانهای شما دارای تراکمهای متفاوتی میباشد که یکی از آنها، استخوان و بافتهای نرم میباشد که به علت طراحی این نوع فیکسچر، ثبات اولیه مناسبی در این بافتها به وجود میآید. این فیکسچرها از سطوح SLA استفاده میکنند که میتواند روند درمان شما را بهبود ببخشد.
سطوح فیکسچر
سطوح فیکسچرها یکی از مواردی است که به کمک درمان شما میآید و از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. هر شرکت ایمپلنتسازی با استفاده از تکنولوژیهای خود از نوع خاصی سطح برای فیکسچرها استفاده میکند. سطوح فیکسچرها ارتباط مستقیمی بر طول درمان، عمر درمان و درصد موفقیت درمان دارد به همین دلیل نیز شرکتهای ایمپلنتسازی دارای سطوح متفاوتی هستند.
ایمپلنت سون مدیکس نیز برای ایمپلنتهای خود از سطحی به نام SLA استفاده میکند که در ادامه به بررسی آن میپردازیم:
سطوح SLA ایمپلنت
سطوح ایمپلنت سون مدیکسدر حقیقت توسط دو فرایند به نامهای سندبلاست و اسید اچ تولید میشوند که هر کدام از این فرایندها ویژگی خاصی را به فیکسچرهای ارائه میدهند.
سندبلاست ایمپلنت
سندبلاست روشی است که با استفاده از شن و کمپرسور هوا انجام میگردد. در سندبلاست ذرات شن با سرعت بالا که توسط کمپرسور هوا ایجاد میشود به سطح فیکسچر تیتانیومی برخورد میکند. برخورد شن درشت با سطوح فیکسچر که معمولا از جنس تیتانیوم است باعث ایجاد زبری خاصی در سطوح فیکسچر میشود. ایجاد این زبری باعث میشود تا سلولهایی که وظیفه تولید استخوان را دارند بیشتر از قبل به سطوح فیکسچر بچسبند.
سید اچ ایمپلنت
اسید یکی از فرایندهای ساخت سطوح SLA، ایمپلنت سوان مدیکس است. همه ما میدانیم که اسیدها دارای خواصیت خورندگی هستند به همین دلیل فیکسچرها را در معرض نوع خاصی از اسید به نام اسید اچ قرار میدهند. تمام فرایندهایی که در بالا شرح داده شد باعث ایجاد حفرههای بسیار کوچکی در فیکسچر میشود.
کیت جراحی
یکی از کیتهای جرای ایمپلنت سون مدیکساست. این کیت دارای راهنمای رنگیی بر روی خود است که به پزشک معالج کمک میکند تا جراحی ایمن و دقیق را انجام دهد. یکی از نکات مثبت این کیت جراحی کاربرد بالا آن با حداقل ابزار است؛ همچنین این کیت میتواند جراحی بدون لرزش را فراهم آورد.
از دیگر کیتهای جراحی ایمپلنت سون مدیکسمیباشد که خصوصیات مخصوص به خود را دارد. Full Kit، ایمپلنت سوان مدیکس دارای دریل، در تمام طولها است که باعث میشود شما بتوانید از این کیت در تمام نقاط دهن استفاده کنید. اگر بخواهیم یکی از مزیتهای این کیت را بگوییم میتوان به کامل بودن تجهیزات آن اشاره کرد که باعث میشود تمام فیکسچرهای سری IH ایمپلنت سوان مدیکس را با استفاده از این کیت در دهان بیمار قرار داد.
کیت جراحی Expander
این کیت دارای کاربرد متفاوت نسبت به سایر کیتهای جراحی سوان مدیکس است. از این کیت میتوان برای استخوانهای باریک یا بهبود استخوانها استفاده کرد. یکی از مزیتهای این کیت جراحی، جلوگیری از کج کاشتن فیکسچر است که این ویژگی بسیار مهم و کاربردی است.
کیت جراحی Extra
کیت جراحی Extra نیز همانند کیتهای قبلی ایمپلنت سون مدیکسدارای مزیتهای مخصوص به خود است. همانطور که در قبل نیز گفته شد استخوانها دارای کیفیتهای متفاوتی هستند که به دلیل قدرت برش این کیت میتوان از آن در انواع کیفیتهای استخوان استفاده کرد.
از طرف دیگر این کیت میتواند مدت زمان جراحی را کاهش دهد و کیفیت جراحی را افزایش، که این مورد باعث بالا رفتن رضایت بیمار و پزشک میشود. این کیت دارای متههای اضافه میباشد که دارای طراحی خاصی هستند. طراحی این متههای اضافی بر اساس زاویههای فیکسچر IH است.