سخنگوی سازمان غذا و دارو: مردم دوست دارند از برندهای ایرانی استفاده کنند!
هر چند در گذشته بیشتر داروخانههای سطح کشور محلی برای عرضه محصولات خارجی شده بودند اما اکنون با حمایتهای سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مرتبط، این محصولات داخلی هستند که جای تولیدات داخلی را در سبد خانوادهها گرفتهاند.
به گزارش آیمدتودی، دستاوردی بزرگ که با تلاش و پشتکار تولیدکنندگان داخلی و حمایت متولیان از آنها دست آمده و انتظار میرود تولیدکنندگان این حوزه پا را در عرصه خود فراتر بگذارند و صادرات محصولاتشان را به کشورهای اطراف افزایش دهند. در رابطه با دستاوردهای صنایع آرایشی- بهداشتی شهرام شعیبی، سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با وبسایت بازار توضیح میدهد:
* به عنوان سخنگوی سازمان غذا و دارو بفرمایید در حال حاضر تولیدات صنایع آرایشی-بهداشتی کشور در چه جایگاهی قرار دارند و چقدر میتوان بر آینده آنها به خصوص به لحاظ کسب دستاوردهای ارزی امیدوار شد؟
به جرات میتوان گفت ایران از لحاظ علمی، فنی، تکنیکی و نیروی انسانی متخصص در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد و اکنون بسیاری از متخصصان کشور نه تنها در داخل کشور بلکه خارج از مرزهای ایران هم شناخته شده هستند و به همین نسبت هم اقدامات خوبی انجام میدهند.
اکنون متخصصان داخلی محصولات مهمی را در کشور فرموله، طراحی و به عرصه بین المللی عرضه میکنند و همین موضوع نشان دهنده توان کیفی داخلی است؛ پیروی این ماجرا چند سالی است که واردات فرآوردههای آرایشی بهداشتی از خارج از کشور ممنوع اعلام شده است.
از این رو اکثر فعالان این صنعت به جای واردات، در زمینه تولید داخلی فعالیت دارند و طی دو سه سال اخیر نیز یک اتفاق بزرگ در این حوزه رخ داد و شاهد هستیم که محصولات خوبی از لحاظ علمی و تکنولوژی تولید شده که سرآمد بازار شدهاند.
* چقدر در صنایع آرایشی-بهداشتی شاهد تعامل دانشگاهها و بخشهای علمی کشور با تولیدکنندگان هستیم؟
در این بخش به صورت ویژه سعی شده که همبستگی بین دانشگاهها، صاحبان صنعت و دستگاههای دولتی ایجاد شود؛ یعنی دفاتری به خصوص در سازمان غذا و دارو، اداره استاندارد یا وزارت صمت راه اندازی کردهایم که در ارتباط مستقیم با دانشگاهها هستند.
نتیجه این تعامل باعث شده صاحبان صنایع پروژههایی را به دانشگاهها اعلام و طرح اشکال کنند. برای مثال اعلام میکنند در چه زمینههایی مشکل وجود دارد و از دانش این واحدهای علمی در ساخت فرآوردههای آرایشی- بهداشتی بهره میبرند؛ حالا این طرح مساله میتواند در زمینه طراحی، فرمولاسیون و یا حتی در حوزه تکنیکها باشد. بر این اساس همایشهایی هم برگزار میکنیم تا اساتید دانشگاهی دستاوردهای علمی خود تا پیشرفتهای روز دنیا را در اختیار صاحبان صنایع قرار دهند.
این اتفاق نه تنها برای صاحبان صنایع ارزشمند است بلکه فرصتی هم برای ورود بخش علمی کشور به صنعت و کاهش فاصله هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه فراهم میکند. اتفاقی که حتی زمینه اشتغال دانشجویان در صنعت را هم تسهیل میکند.
* گاهی شنیده میشود اعتمادسازی کافی از سوی مصرف کنندگان بازار محصولات آرایشی- بهداشتی به تولیدات داخلی ایجاد نشده است و حتی برخی همچنان به دنبال محصولات خارجی ولو قاچاق هستند. برای اعتمادسازی در این زمینه چه اقداماتی انجام دادهاید؟
در این زمینه که مصرف کننده داخلی نسبت به محصولات خارجی اقبال بیشتری دارد فقط مرتبط با محصولات حوزه آرایشی-بهداشتی نیست و این موضوع برای سایر فرآوردههایی که در داخل کشور تولید میشود نیز صدق میکند.
با این حال بیشتر منظورمان در خصوص فرآوردههای سلامت از جمله دارو، مکمل، فرآوردههای غذایی و تجهیزات پزشکی است که این اتفاق رخ داده، منتهی من به جرات میتوانم بگویم که دانشمندان، صنعتگران و اعضای هیئت علمی دانشگاهی ما در این زمینه بسیار خوب پیشرفت کردند؛ یعنی علم روز دنیا را فرا گرفتند و با توجه به تحریمهایی هم که وجود دارد از دانش و نبوغ خودشان استفاده کردند و نیاز مردم در بازار را تامین میکنند.
خوشبختانه میتوان ادعا کرد طی این ۳ الی ۴ سال اخیر تولیدات داخلی در این حوزه خیلی خوب توانستهاند به جایگاه خود دست یابند. برای درک این موضوع نیز کافی است به محل عرضه فرآوردههای آرایشی-بهداشتی که مستقیمترین آن داروخانه است مراجعه کنید و مشاهده خواهید کرد که مردم دوست دارند از برندهای ایرانی استفاده کنند.
* سازمان غذا و دارو برای تسهیلگری در صنایع آرایشی- بهداشتی چه اقداماتی انجام داده است و اساسا بفرمایید نقش این سازمان در این حوزه چیست؟
سازمان غذا و دارو متولی اصلی تولید و تامین فرآوردههای سلامت محمور در کشور است؛ از این رو وظیفه تامین سلامت و ایمنی فرآورده را برعهده دارد. بر همین اساس این سازمان سختگیری قابل توجهی بر این حوزه دارد؛ چرا که فرآوردههای این حوزه مستقیم با سلامت مصرف کننده در تماس است.
از این رو فرآوردههای این حوزه باید از لحاظ آلایندههای میکروبی، شیمیایی و از لحاظ کیفیت ایمن باشد. بنابراین این سختگیریها طبیعی است و در همه دنیا هم همین است بله سازمان غذا و دارو شاید در بحث صنعت و تولید سختگیرترین سازمان باشد که در حقیقت هم اینطور نیست اما با همه این شرایط سعی کردهایم وضعیت تولید را تسهیل کنیم و بهبود ببخشیم. ولی در مقابل سلامت مردم هم نمیخواهیم عقبنشینی کنیم.