صرفهجویی ارزی سالانه 20 میلیون یورویی در حوزه تجهیزات پزشکی
مدیر تامین و تجهیز بخش تشخیص آزمایشگاه هیات امنای ارزی معالجه بیماران گفت: سالانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون یورو در حوزه تجهیزات پزشکی در کشور صرفهجویی ارزی میشود که حرکت به سمت خودکفایی در تولید این تجهیزات را شاهد هستیم.
به گزارش آیمدتودی به نقل از ایرنا، مهدی مهدویان صدر روز سه شنبه در یک نشست خبری افزود:: هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، یکی از مهمترین ابتکارات کشور برای مقابله با اهداف شوم دشمن است. این نهاد با نظارت دقیق بر زنجیره تامین، در بیسابقهترین شرایط تحریمی کشور توانسته است یکپارچگی نظام سلامت را حفظ و تکمیل کند.
مهدویان صدر اظهار داشت: اکنون در خط مقدم تامین و تجهیزات پزشکی از جمله بخش تشخیص آزمایشگاهی قرار داریم و با هدف بومیسازی تکنولوژیهای تشخیصی تاکنون محصولات زیادی با قیمت بسیار مناسب به بازار عرضه شده است.
مدیر تامین و تجهیز بخش تشخیص آزمایشگاه هیات امنای ارزی معالجه بیماران اضافه کرد: اکنون زیر مجموعههای هیات امنای ارزی معالجه بیماران با حداکثر سرعت در حال توسعه محصولات جدید در حوزه بومیسازی تکنولوژیهای تشخیصی هستند و راهبرد این مجموعهها، توسعه و تولید محصولاتی است که در کشور تولید نشده یا تامین کنندگان پاسخگوی نیاز بازار نیستند.
او اضافه کرد: بر طبق برنامه راهبردی این مجموعه، پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۳، کشور را از واردات سبد متنوعی از تستهای مبتنی بر سنجش ایمنی به خصوص تستهای تشخیص سریع کیفی و کمی همچنین محصولات حوزه انعقاد و بانک خون بینیاز کنیم و با کمک بهترین متخصصان داخلی نه تنها خدمات تشخیص ژنتیک مولکولی بینظیری به هموطنان ارائه خواهیم کرد؛ در زمینه تولید معرفهای مولکولی نیز گامهای بسیار موثری برمیداریم.
مهدویان صدر تصریح کرد: به منظور بهرهجویی حداکثری از زیرساختها، تفاهمنامههایی با دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای به حداکثر رساندن تعامل با شرکتهای دانش بنیان و عقد قراردادهای تولید مشترک منعقد کردیم و طراحی تولید و تهیه و توزیع فرآوردههای تشخیص طبی، تحقیقاتی، زیست فناوری، فرآوردههای سلولی و بافت و تجهیزات آزمایشگاهی در زمینه پیشگیری و درمان بیماریها، ارائه خدمات تخصصی آزمایشگاهی تشخیصی و زیست فناوری و خدمات بهداشتی و درمانی طراحی و سازماندهی و پیادهسازی برنامههای همایش و سمینار و کنفرانسهای حرفهای در زمینه آزمایشگاهی و زیست فناوری فرآوردهای سلولی و بافت تحقیق و توسعه در حوزه تستهای ناباروری و سلامت مادر و جنین از اهم فعالیتها بوده است.
مدیر تامین و تجهیز بخش تشخیص آزمایشگاه هیات امنای ارزی معالجه بیماران خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات موجود، تست حوزه ناباروری سالانه تا ۱۸ میلیون یورو ارز به خود اختصاص داده و وارداتی است و ضرورت حرکت به سمت استقلال کامل در این حوزه را نشان میدهد.
او تصریح کرد: اکنون نیروهای متخصص، دانش و توانایی فنی لازم برای تولید محصولات را دارند و در حال طی مراحل فنی هستند و در صورت تامین اعتبار، تولید و تامین همه نیازهای کشور و رفع وابستگی به واردات را در این زمینه در بازه ۲ ساله شاهد خواهیم بود.