گجت پوشیدنی برای تشخیص توده سرطانی از روی پوست

گروهی از پژوهشگران موفق به ابداع یک فناوری جدید شده‌اند که پزشکان را قادر به رصد شرایط تومور‌ها در زیر پوست و لایه‌های بافت بدن می‌کند.

در چند سال گذشته، استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات پوشیدنی نظارت بر سلامت، به عنوان یک روش مورد تائید و منبع معتبر مطالعه بسیار رایج شده‌اند. یکی از این فناوری‌ها که تقریبا بسیاری از مردم از آن استفاده می‌کنند، ساعت‌های هوشمندی است که فعالیت روزانه و ضربان قلب و حتی کیفیت خواب و سطح اکسیژن خون را کنترل می‌کند.

به گزارش آی‌مدتودی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، به تازگی محققان دانشگاه استنفورد یک دستگاه پوشیدنی کوچک ساخته اند که قادر به اندازه گیری تغییرات اندازه تومور‌های سرطانی زیر پوست است.

به گفته پژوهشگران، وقتی سلول‌های بافت‌های بدن بیش از میزان طبیعی خود تقسیم می‌شوند و رشد می‌کنند، ممکن است تومور تشکیل شود. البته همه تومور‌ها سرطانی نیستند و به همین دلیل تومور غیرسرطانی تومور خوش خیم نامیده می‌شود.

در هنگام شناسایی تومور در داخل بدن یک فرد، تشخیص این که آیا این توده سرطانی است یا خیر، بسیار مهم است و در صورت تشخیص سرطان، پزشک اندازه تومور را اندازه گیری می‌کند. در ادامه پزشک به اندازه گیری اندازه تومور در طول دوره درمان سرطان ادامه می‌دهد تا بررسی کند که آیا تومور همچنان رشد می‌کند یا به درمان پاسخ مناسبی داده است و کوچک می‌شود.

پزشکان همچنین از اندازه تومور برای کمک به تعیین مرحله پیشرفت سرطان استفاده می‌کنند. به طور سنتی، متخصصان پزشکی از تصویر برداری‌های تشخیصی مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن، توموگرافی کامپیوتری یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی (ام آر ای) برای تعیین اندازه غده‌ها استفاده می‌کنند.

اندازه گیری ابعاد تومور همچنین برای تحقیق در مورد درمان‌های جدید سرطان با ارزیابی اثربخشی درمان‌های سرطان بالقوه در مدل‌های حیوانی، بسیار مهم است.

دکتر الکس آبرامسون، نویسنده اول این مطالعه و استاد بخش مهندسی شیمی و بیومولکولی در موسسه فناوری جورجیا درباره فناوری جدید مطالعه غدد از روی پوست و بدون نیاز به دستگاه‌های تصویربرداری پیشرفته گفت: روش‌های فعلی برای تشخیص پیشرفت تومور، نیاز به مداخله انسانی قابل توجهی دارد و همچنین دارای محدودیت‌هایی در ابعاد زمانی و مقیاس طولی است. در حالی که این فناوری به سادگی می‌تواند ابعاد و اندازه‌های یک توده داخلی بدن را به پزشکان نشان دهد و امکان پیگیری شرایط بیماران را فراهم کند.

شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Science Advances منتشر شده است.

به اشتراک بگذارید
دبیر تحریریه
دبیر تحریریه
Articles: 652

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *