صادرات دارو، تجهیزات پزشکی به آمریکای لاتین

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تداوم همکاری میان ایران و کوبا در حوزه تولید واکسن‌های جدید خبر داد.

دارو و واکسن ایرانی در مقیاس انبوه به نیکاراگوئه صادر می‌شود.

به گزارش آی‌مدتودی به نقل از خبرگزاری برنا، وزیر بهداشت در حاشیه انعقاد تفاهم‌نامه با طرف نیکاراگوئه‌ای در پایتخت این کشور گفت: با این تفاهمنامه دارو و واکسن ایرانی در مقیاس انبوه به نیکاراگوئه صادر می‌شود.

بهرام عین اللهی با بیان اینکه وضعیت کوبا از نظر شبکه بهداشتی مناسب است، گفت: همکاری‌های دیرینه‌ای را با کوبا از اوایل انقلاب اسلامی ایران تاکنون در حوزه ایجاد شبکه‌های بهداشتی در کشور داشتیم.

او با بیان اینکه کوبا یکی از کشور‌های پیشرفته در حوزه تولید واکسن است، افزود: در زمینه کنترل و تولید واکسن‌های کرونا هم انستیتو پاستور ایران با کشور کوبا همکاری‌های خوبی را آغاز کرد. یکی از کار‌های خوبی که در این دوران انجام شد، این بود که تکنولوژی تولید واکسن را از این کشور وارد ایران کردند. کوبا برای کنترل کرونا واکسنی به نام “سوپرانا” تولید کرد و در ایران هم واکسن تولید شده با همکاری این کشور “پاستوکووک” بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه از تداوم همکاری میان ایران و کوبا در حوزه تولید واکسن‌های جدید خبر داد و بیان کرد: ما مسئول کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران و کوبا هستیم و به این دلیل همکاری‌های خود را با این کشور ادامه می‌دهیم. در سال گذشته هم از این کشور به ایران آمده بودند و از انستیتو پاستور ایران بازدید کردند و در این راستا هم توافق‌نامه‌هایی میان دو کشور صورت گرفت و امضا خواهد شد.

عین‌اللهی گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها ما قصد داریم میزان و نوع واکسن‌هایمان را افزایش دهیم تا بتوانیم واکسن‌های جدیدتری را تولید کنیم. در این باره یک‌سری مبادلات تجاری با این کشور داریم و واکسن‌های تولیدی را جزء مبادلات تجاری خود قرار می‌دهیم؛ لذا با پیشنهاد انستیتو پاستور ایران و موافقت وزارت بهداشت کوبا، سعی در تولید واکسن‌های پیشرفته در کشور داریم و بیشتر هم دنبال این هستیم که انتقال تکنولوژی صورت بگیرد و تنها منتهی به بحث واردات واکسن نیست. همان طور که در دوران کرونا انتقال تکنولوژی انجام گرفت، امیدوار هستیم که در بقیه واکسن‌ها هم این کار انجام شود.

گفتنی است، در نشست مذاکره هیئت‌های ایران و کوبا در حوزه سلامت که با حضور وزرای بهداشت دو کشور برگزار شد، مقرر شد کارگروه مشترک علم و فناوری سلامت میان دو کشور تشکیل شود.

مطابق این توافق، متخصصان بیوتکنولوژی کوبا و دانشمندان نانو فناوری ایران برنامه مشترک پژوهشی انجام خواهند داد. همچنین بر اساس  توافق‌نامه دو کشور، داروهای برخوردار از فناوری بالا به خصوص در درمان سرطان با همکاری ایران و کوبا تولید می‌شود.

بازار آمریکای لاتین و کشورهای این منطقه فرصت خوبی برای صادرات تولیدات سلامت ایران از جمله دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی است.

به اشتراک بگذارید
دبیر تحریریه
دبیر تحریریه
Articles: 652

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *