رونمایی از بسته حمایتی ویژه گروه تجهیزات پزشکی
مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف نفوذ فناوری در صنایع نوآور و ارتقای ظرفیت نوزایی در آنها از «بسته حمایتی طراحی شده ویژه صنعت سلامت در زیرگروه تجهیزات پزشکی» رونمایی کرد.
به گزارش آیمدتودی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در این رویداد که با حضور چشمگیر فعالان صنعت تجهیزات پزشکی برگزار شد؛ شقایق حقجوی جوانمرد رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی گفت: با طراحی جعبه ابزار جدید حمایت از خروجیهای بخش تحقیق و توسعه شرکتهای فعال صنعت تجهیزات تلاش داریم تا خروجی های فناورانه را تبدیل به کسبوکارهای پایدار کنیم.
او افزود: در این طرح ضمن تعریف بسته های حمایت مالی جدید و ویژه، از ابزارهای حمایتی قانونی و زیرساختهای تخصصی نیز بهرهمند شده ایم. به علاوه دو نهاد اصلی ذینفع دیگر یعنی وزارت صمت و وزارت بهداشت را همراه کرده ایم.
حقجوی با اشاره به اینکه توان تیم اجرایی این طرح بسیار بالا است و تمام تلاش خود را برای حمایت از شرکتهایی که تصمیم به ایجاد شرکتهای نوپا دارند، انجام میدهند، گفت: برنامه «اسپینآف» که در سطح بینالمللی نیز شناخته شده است، باعث پیشرفت هر چه بیشتر کشور خواهد شد؛ زیرا شرکتهای دانشبنیان، موتور محرک اقتصاد کشور خواهند بود.
او ادامه داد: این برنامه به عنوان یک برنامه کلان در زمینه تشکیل شرکتهای نوپا، ذیل سند جامع وزارت صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد. باور بسیار قوی به توانایی شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت وجود دارد و با تمام توان از آنها حمایت خواهد شد.
در ادامه نشست، حسین سلمانی، رئیس صندوق تجهیزات و ملزومات پزشکی، به معرفی طرح ایجاد شرکتهای نوپا توسط شرکتهای بزرگ حوزه سلامت (اسپینآف) پرداخت و هدف این طرح را کمک به ایجاد و توسعه هرچه سریعتر شرکتهای نوپا و تضمین فروش محصول آنها در بازار عنوان کرد.
او «جدا کردن بخش تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ و تبدیل آن به شرکتهای زایشی»، «سرمایهگذاری بر روی محصولات جدید» و «سرمایهگذاری بر روی نیازهایی که وزارت صمت یا سایر ارگانهای دولتی آن را در راستای رفع نیازهای کشور اعلام کردهاند» را 3 روش پیشنهادی برای عملیاتی شدن این طرح دانست.
سلمانی ادامه داد: در این طرح حمایتهای ویژهای همچون اعطای وام تبصره 18 معاونت علمی با سود سالیانه 17 درصد، مدت بازپرداخت 48 ماه و یک سال تنفس، تسهیل و توانمندسازی شرکتها در روند اخذ مجوز دانش بنیان برای شرکتهای نوپا، تسهیل و توانمندسازی شرکتها در فرآیند دریافت مجوز تاسیس و بهرهبرداری از سوی وزارت صمت، بهرهمندی از حمایتهای مالی صندوق نوآوری و شکوفایی و اعطای تسهیلات کمبهره جهت حمایت از اخذ استاندارد CE اروپا برای شرکتهای نوپا این حوزه ارائه می شود.
در ادامه این نشست، عبدالناصر آزادبخت، سرپرست دفتر صنایع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی وزارت صمت، گفت: برای کوتاه شدن فرآیند اخذ مجوزهای تجهیزات پزشکی، اقداماتی صورت گرفته است تا با پیشرفت سریعتر امور و افزایش تولید و صادرات محصولات در این حوزه، ارزبری کاهش یابد و ارزآوری افزایش یابد.
محمدرضاکاشفی، معاون توسعه مدیریت و جذب منابع معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، به مدل جدید حمایتهای معاونت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: اگر شرکتهای بزرگ حوزه تجهیزات پزشکی اقدام به ایجاد شرکتهای نوپا کنند، در اولویت دریافت تسهیلات این طرح جدید قرار خواهند گرفت و تسهیلات به آنها سریعا پرداخت خواهد شد.
همچنین، جعفر نیکزاد، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو، در بخش دیگری از این نشست، گفت: یک تفاهمنامه برای تسهیل در فرآیند تولید تجهیزات پزشکی با فناوری بالا بین معاونت علمی و سازمان غذا و دارو در حال تدوین است.
او افزود: در راستای حمایت از صادرات دانشبنیان تجهیزات پزشکی و تسهیل در فرآیند اخذ مجوزهای مربوطه، یک آییننامه در حال نوشتن است و در ماه آینده به اجرا در خواهد آمد.