اولین پایگاه تخصصی اورژانس هوایی در پایتخت افتتاح شد
وزیر بهداشت در آیین افتتاح اولین پایگاه تخصصی اورژانس هوایی پایتخت از اورژانس به عنوان یکی از افتخارات کشور یاد کرد و خواستار انجام پژوهشهای کاربردی توسط اورژانس برای پیشگیری از حوادث و سوانح شد.
به گزارش آیمدتودی به نقل از وبدا، بهرام عیناللهی در آیین افتتاح اولین پایگاه تخصصی اورژانس هوایی استان تهران، با بیان اینکه نباید به وضعیت موجود راضی شویم، یکی از ویژگیهای مهم هر سازمانی را تحول خواهی و حرکت رو به پیشرفت دانست و گفت: امروزه سرعت رشد دانش، رو به افزایش است و باید روزآمدی در تولید و فراگیری علم را سرلوحه قرار داد.
او از اورژانس به عنوان یک دانشگاه یاد و خاطرنشان کرد: در سازمان اورژانس باید انواع پژوهشهای کاربردی به ویژه در زمینه پیشگیری از حوادث و سوانح و ارتقای کیفیت خدمات فوریتی انجام گیرد. در همین زمینه فرایندهای مناسبی از جمله ارسال نوار قلب با تله مدیسین و ارتباط پزشک مستقر در دیسپچ با کارکنان اورژانس پیشبینی و اجرا شده است که ارزشمند و در خور قدردانی است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: انتظار داریم اورژانس، همگام با پیشرفتهای روز دنیا حرکت کند و علاوه بر تولید مقالات علمی و کاربردی، واحد تحقیق و توسعه خاص خود را راهاندازی کرده و در جهت تربیت نیروهای چابک، توانمند و متخصص گام بردارد.
عین اللهی با اشاره به اقدامات ارزنده اورژانس در خدمترسانی در مراسم اربعین سال گذشته، گفت: قبل از برگزاری این مراسم باشکوه، باید در قالب همایشها و نشستهای هماندیشی، برنامههای سازمان اورژانس به ویژه برای پیشگیری از گرمازدگی زائران مطرح و آموزشهای لازم به زائران عزیز ارائه شود.
او با بیان اینکه پیشرفتهای خدمترسانی در اورژانس هوایی، کم نظیر است، افزود: در بازدید هفته قبل که از آشیانه سازمان اورژانس داشتم، افراد با انگیزه و متعهدی را دیدم که دستگاههای پیشرفته و قطعات مورد نیاز بالگردهای اورژانس را تولید کرده و امیدهای بسیاری آفریده بودند. قطعا دولت نیز در این زمینه، حمایتهای لازم را از ایشان به عمل خواهد آورد تا انشاالله با اتکا به ابتکارات این جوانان متخصص بتوانیم بالگردهای اورژانس هوایی را در داخل کشور بسازیم.
وزیر بهداشت از موتورلانسهای اورژانس به ویژه در ترافیک به عنوان فرشته نجات یاد کرد و گفت: افزایش و تقویت موتورلانس میتواند زمینه ارتقای کیفی خدمات اورژانس و همچنین کاهش مدت زمان رسیدن بر بالین مددجویان را فراهم آورد.
عین اللهی به پیشرفتهای کشور در حوزه تجهیزات پزشکی و تأمین نیازهای حوزه درمان از طریق افزایش تولید داخلی این تجهیزات اشاره و عنوان کرد: امروزه بسیاری از تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی کشور، ساخت داخل است؛ چنان که حدود ۸۰ درصد از تجهیزات کلان بیمارستان غدیر نیز که امروز افتتاح شد، داخلی است.
وزیر بهداشت با اشاره به جایگاه نخست نظام سلامت ایران در منطقه، گفت: در دنیا در حوزه سلامت، جایگاه شایستهای داریم و در بسیاری از حوزههای تخصصی، سرآمد شناخته میشویم؛ به طوری که دیدار مقامات خارجی، به پیشرفتهای حوزه سلامت کشور، افتخار و از دستاوردهای علمی حاصله احساس سربلندی میکنیم.
عین اللهی ضمن قدردانی از مدیریت سازمان اورژانس و روسای اورژانس استانها، خاطرنشان کرد: کارکنان اورژانس، خدوم، فداکار و زحمتکشند و حضور آنها بر بالین بیماران و مصدومان همچون فرشته نجات، موجب تامین سلامت و آسایش مددجویان میشود.
او با اشاره به فداکاریهای نیروهای اورژانس، به ذکر نمونهای از این شجاعتها در نجات جان یکی از هموطنانمان دررودخانهای در کرج پرداخت و از رییس سازمان اورژانس کشور خواست که با تشکیل و تقویت بخش فرهنگی، ایثارگریها و شجاعتهای نیروهای این سازمان را ثبت و برای نسل جوان، روایت و الگوسازی کنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: همه در دوران همهگیری کرونا، زحمات نیروهای اورژانس را دیدند و اینکه برخی از آنها به دلیل انتقال بیماران کرونا، خود به این بیماری مبتلا و متحمل مرارتهای فراوان شدند، از صحنههایی است که در تاریخ، ماندگار خواهد بود.