دانشبنیانها همودیالیز و بیهوشی ساختند
نانوداروی ضدسرطان پاکلینب، برای درمان سرطانهایی مانند سینه، ریه و پانکراس با تلاش محققان شرکت نانوداروپژوهان تولید شد.
به گزارش آیمدتودی به نقل از خبرگزاری برنا، این نانودارو، با نفوذ به بافت سرطانی، از پیشرفت تومور جلوگیری کرده و باعث نابودی بافت سرطانی میشود. بهعلت ابعاد نانویی این دارو، اثربخشی آن بالاتر و عوارض جانبی آن کمتر از داروهای مشابه است.
داروی برای درمان اماس
همچنین محققان یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک فناوری پردیس موفق به ساخت دارویی شدند که در درمان بیماران اماس به کار میرود. این دارو باعث بهبود راه رفتن بیماران مبتلا به اماس میشود و میزان آسیبی را که به طناب نخاعی وارد میکند، کاهش میدهد. این دارو که به شکل قرص تولید میشود دو بار در روز و با فاصله ۱۲ ساعت برای بیماران تجویز میشود و کانالهای پتاسیمی را مسدود میکند.
داریو برای درمان دیابت
در این راستا رضا غفارزادگان رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به بیان فعالیتهای این پژوهشکده در حوزه درمان بیماری دیابت با استفاده از گیاهان دارویی پرداخت و افزود: این داروی گیاهی ضد دیابت از عصاره برگ گیاه گزنه تشکیل شده و در بهبود کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو پیشرفته نیازمند به انسولین، اثرات قابل توجهی داشته است.
همچنین پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تهیه و تولید داروی مهار کننده خونریزیهای گوارشی با نام “هموستاز” شدند.
از سوی دیگر، سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو خبرداد که داروی بیهوشی که یکی از شرکتها ابداع کرده هنوز در بازار نیامده است. داروی ویگاباترین که همیشه واردات داشتیم و همیشه هم کم بود، یکی دو هفته پیش تولید شد و وارد بازار شد. یک داروی ضد سرطان که همیشه وارداتی و با کمبود بوده است برای اولین بار توسط دو شرکت داخلی تولید شد. یکی از شرکتها در تلاش برای تولید داروی سیکلوفسفامید است که واردات آن خیلی سخت است.
حیدری گفت: دستگاه همودیالیز نیز تولید داریم و دستگاه سیتی اسکن در مرحله مونتاژ هستیم و به سمت تولید میرویم. دستگاههای کنترل عفونت را قبلا فقط وارد میکردیم اما الان دستگاه پلاسما تولید داخل داریم. دستگاه اولتراسونیک، استریلایزر پلاسما تولید داخل داریم.
تولید دارو در کشور به ویژه مواد اولیه ساخت دارو و تامین نیازهای اولیه فعالان این عرصه نه تنها از ارزبری در کشور جلوگیری میکند بلکه بیماران میتوانند به راحتی و بدون انتظار کشیدن در صفهای طولانی نیازهای اولیه خود را برطرف کنند بنابراین وزارت بهداشت باید حمایت از این افراد را به صورت مستمر در برنامههای خود در نظر گیرد.