ساخت بومی تجهیزات مهم پلاسما برای از بین بردن زباله‌های بیمارستانی

این فعال حوزه فناوری بیان کرد: امیدوار است و از این موضوع استقبال می‌کند که از مافیای صادرات مواد اولیه در حوزه معدن و مافیایی که منجر به شکست پروژه امحای زباله بیمارستانی شد، جلوگیری شود.

برای از بین بردن زباله‌های بیمارستانی، بایستی از تجهیزات و فناوری‌های خاصی مانند فناوری پلاسما استفاده کرد. این فناوری توسط یک شرکت فناوری ایرانی تولید و به کشورهای دیگر نیز صادر می‌شود.

به گزارش آی‌مدتودی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، یک فناور ایرانی دانش‌بنیان توانسته است با استفاده از فناوری پلاسما، با هدف حذف آلایندگی‌ها به ویژه بیمارستانی، زمینه را برای کمک به ارتقای سلامت فراهم کند.

مریم صالحی، مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان رایکا گستر پلاسما ضمن اشاره به فعالیت‌های این شرکت در حوزه فناوری پلاسما گفت: پلاسما فناوری بسیار منحصر به فردی است و امروزه در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته و از این فناوری استفاده‌های خاص و جالبی می‌شود. بنابراین فناوری پلاسما توجه ما را جلب کرد و به مطالعه آن پرداخته و با کاربردهای فراوان آن آشنا شدیم.

این فعال حوزه پژوهش از تولید مشعل‌های پلاسمایی به عنوان اولین محصول این مجموعه یاد کرد و گفت: فرآورده‌ای که در آن شروع به فعالیت کردیم گازی‌سازی پلاسما در حوزه امحای زباله‌های خطرناک یا بیمارستانی به شیوه پلاسما بوده است و در ادامه، زمینه‌های استفاده از این فناوری را گسترش دادیم و در کاربردهای دیگر هم از آن استفاده کردیم.

او با اشاره به گستردگی دامنه کاربردهای فناوری پلاسما ادامه داد: پلاسما به دوگروه پلاسمای سرد و گرم تقسیم‌بندی می‌شود که پلاسمای سرد در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شرکت دانش‌بنیان در حال حاضر در حوزه پرشکی فعالیت ندارد، بلکه فعالیت‌های این مجموعه عمدتاً در حوزه صنعتی است.

صالحی، بیمارستان‌ها و صنایعی را که زباله خطرناک تولید می‌کنند را از جمله مخاطبین و مشتری‌های این مجموعه دانست و عنوان کرد: این محصول را به کشور هند و فیلیپین صادر کردیم و دو نمونه از این سیستم را در این دو کشور راه‌اندازی کردیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، با اشاره به نیروی کار ارزان‌تر در ایران و همچنین تولید قطعات توسط خودشان، مزیت رقابتی این محصول را قیمتی بسیار پایین‌تر آن نسبت به محصولات خارجی با کیفیت مشابه دانست و گفت: از آنجایی که شرکت رایکا گستر پلاسما این فناوری را بومی‌سازی کرده است، از مرحله آغاز تا تولید مبتنی بر خواست مشتری را پشتیبانی می‌کند سفارشی‌سازی دیگر مزیت رقابتی این شرکت به شمار می‌رود.

این فعال حوزه فناوری، در خصوص اشتغال‌ ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: علاوه بر پرسنلی که در شرکت مشغول به کار هستند نه تنها به صورت غیرمستقیم خصوصا در حوزه معدن و فرآوری محصولات معدنی اشتغال ایجاد کرده‌ایم بلکه از خام فروشی جلوگیری کرده‌ایم که منجر میشود ماده اولیه‌ای که از معادن استخراج می‌شود در همین کشور خودمان فرآوری شود.

صالحی، ضمن تشکر از حمایت‌های انجام شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این محصول علی‌رغم تلاش‌های بسیار در کشور مورد استقبال قرار نگرفت و دستگاه‌های اجرایی، شهرداری، بیمارستان‌ها و ارگان‌های دولتی آن‌قدری که انتظار می‌رفت از آن حمایت نکردند ولی با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به صادرات آن شدیم.

این فعال حوزه فناوری در انتها بیان کرد: امیدوار است و از این موضوع استقبال می‌کند که از مافیای صادرات مواد اولیه در حوزه معدن و مافیایی که منجر به شکست پروژه امحای زباله بیمارستانی شد جلوگیری شود و آن معاونت محترم در این زمینه قوانینی وضع کند که محصولات دانش‌بنیان در کشور جایگاه ویژه‌ای داشته باشند.

به اشتراک بگذارید
دبیر تحریریه
دبیر تحریریه
Articles: 652

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *