محقق ایرانی ابداع کرد: انتقال دارو در بدن با ریزسوزن نوین
گروهی از محققان با همکاری پژوهشگران ایرانی و با کمک پرینتر سه بعدی ارزان قیمت روشی نوینی برای توسعه وصلههای ریز سوزن ابداع کردهاند که چند دارو را از طریق پوست به بدن منتقل میکند.
به گزارش فارماتودی به نقل از مهر، ریزسوزنها اخیراً به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تحویل دارو با کمترین میزان تهاجم و نمونه برداری مایعات بدن ظهور کردهاند.
تا به امروز، ساخت وصلههای میکروسوزن با وضوح بالا (MNAs) عمدتاً با استفاده از امکانات و تخصص پیچیده ممکن بوده است.
به خصوص میکروسوزنهای توخالی معمولاً در اتاقهای تمیز از سیلیکون، رزین یا مواد فلزی ساخته میشوند. چنین روشهایی از ساخت ریز سوزنها از مواد زیست سازگار و زیست تخریبپذیر پشتیبانی نمیکنند و قابلیت دارورسانی چند بعدی را برای آزادسازی کنترلشده درمانهای مختلف از طریق ترکیبی از تزریق و انتشار پایدار را محدود میکنند.
درهمین راستا گروهی از محققان با همکاری علی تمایل و دل آرام قنبری امین، طی یک پژوهش از چاپگرهای سه بعدی ارزان قیمت برای ساخت وصلههای ریز سوزن بزرگ استفاده کردند و پس از آن قالبگیری انقباضپذیر هیدروژلی را برای تشکیل قالبهای با وضوح بالا برای MNAهای جامد و توخالی با اندازههای قابل کنترل انجام دادند.
استراتژی توسعهیافته توپوگرافی سطح MNAها را تعدیل میکند تا مساحت سطح و ترشوندگی آنی آنها را برای تحویل قابل کنترل دارو و نمونهبرداری مایع بدن تنظیم کند.
MNAهای هیبریدی ژلاتین متاکریلویل (GelMA)/پلی اتیلن گلیکول دیاکریلات (PEGDA) با استفاده از استراتژی توسعه یافته ساخته میشوند که میتواند به راحتی به پوست نفوذ کند و دارورسانی چندبعدی را فعال کند.
روش پیشنهادی به پزشکان و محققان کمک میکند MNAهای ارزان قیمت، قابل کنترل و مقیاسپذیر را برای مدیریت مکانی-زمانی کنترلشده درمانها و جمعآوری نمونه بسازند.