افزایش 20 درصدی تولید اقلام مصرفی و غیرمصرفی پزشکی
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: خوشبختانه بیشتر از۷۰ درصد اقلام مصرفی و غیرمصرفی پزشکی در ایران تولید میشود. قرار است به 90 درصد افزایش یابد.
به گزارش آیمد تودی به نقل از خبرگزاری برنا، عبدالله مستعلی پور، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در گفتگو با رادیو سلامت با بیان اینکه وسایل مصرفی، پیچیدگی دارند و به چند دسته تقسیم میشوند، افزود: خوشبختانه بیشتر از۷۰ درصد اقلام مصرفی و غیر مصرفی پزشکی در ایران تولید میشود و قرار است به 90 درصد افزایش یابد. ما به دنبال این هستیم که مشکلات موجود حل شود. پروسههای وارداتی و صدور مجوزها، گاهی اوقات حتی تا هشت ماه نیز طول میکشد تا کالا وارد کشور شود.
او ادامه داد: تولید کننده مجبور است تمام مواد اولیه را خریداری کند و کم کم شروع کند به تولید. بعضی اوقات، تامین کنندههای خارجی یا داخلی، پروسهای را دارند که طولانی مدت است. اگر بروکراسی اداری به موقع انجام نشود و مواد تامین نگردد، دچار چالش و مشکل خواهیم شد. با همهی این مشکلات تولید کننده، تولید میکند و به مراکز درمانی میرساند.
مستعلی پور با تاکید بر اینکه، در چالشهای پرداخت، خوش بینانه، سه سال زمان بر است تا سرمایه در سیستم تولید کننده برمی گردد. بیان کرد: هنگامی که تولید انجام میشود. به دانشگاهها، مراکز درمانی، بیمارستانها و مراکز خصوصی ورود پیدا میکند، تازه با چالش پرداخت آنها روبرو میشویم. یکی از مشکلات ما عدم پرداخت دانشگاه هاست؛ و البته بیمهها نیز از طرفی مدعی هستند که ما تا مرداد ماه با دانشگاهها تسویه کردیم. در صورتی که دانشگاه علوم پزشکی ایران از برج ده پارسال یک ریال به هیچ کدام از تولیدکنندهها پرداخت نکرده است و تولید کنندهها شروع کردند و به دانشگاهها نامه میزنند. که ما دیگر نمیتوانیم مراکز شما را تامین کنیم و همین باعث میشود تا بیمارستانها با اقلام کم مواجه شوند.
او در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر، تولیدکنندهها، مشکل خرید تامین مواد اولیه را دارند. تامین کننده داخلی و تولید کنندهها تا پول نگیرند اقلام نمیدهند؛ چرا دانشگاهها هزینههای مربوط به تجهیزات پزشکی را در سرفصلهای دیگری خرج میکنند و هزینه میکنند؟ از مراجع بالاتر پیگیر شدیم که وزارت بهداشت میگوید پرداخت به ما مربوط نیست.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در پاسخ به این پرسش که، این روند در سنوات گذشته هم بوده این اواخر چرا بیشتر و حادتر شده است؟ گفت: تصمیمگیری در بالای هرم، برای دانشگاهها خیلی مهم است، که بودجه را کجا باید خرج کنند. این مورد، در دانشگاهها رعایت نمیشود و مراکز خصوصی هم، این مشکل را دارند. اما کمتر، آنها هم مدعی هستند که بیمه این مبالغ را در زمان خودش پرداخت نمیکند.
مستعلی پور در پایان اظهارداشت: در اداره کل تجهیزات پزشکی با مشکلاتی در خصوص مواد اولیهای که از خارج از ایران تامین میشود مواجه هستیم که آنجا سیاستهای حجمی و ارزی(مواد اولیه)، لحاظ شده که این باعث شده است تا یک پروسه طولانی برای واردات مواد اولیه رخ دهد. متاسفانه با توجه به پیگیریها، هنوز به نتیجه خوب و مثبتی نرسیدهایم.