در برنامه کشیک سلامت تاکید شد: از پایان بهار مشکل تامین دارو داریم
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس انجمن داروسازان تهران با حضور در برنامه زنده کشیک سلامت تاکید کردند که از ابتدای سال آینده برای تامین داروی مورد نیاز کشور با مشکلات جدی روبهرو خواهیم بود.
به گزارش آیمدتودی، فاطمه محمدبیگی با اشاره به تصویب بودجه 1402 پیشنهادی دولت سیزدهم در مجلس گفت: دولت حدودا با یک ماه تاخیر بودجه پیشنهادیاش را به مجلس تحویل داد و همین موضوع باعث شد تا برخی از پیشنهادهای مطرحشده فرصت بررسی پیدا نکنند.
او همچنین ابراز امیداوری کرد که دولت برنامه هفتم توسعه را زودتر به مجلس ارائه کند تا نمایندگان فرصت کافی برای بررسی این برنامه داشته باشند.
نمیتوان به دولت فشار وارد کرد
عضو کمیسیون بهداشت که پیش از تصویب یارانه دارو در مجلس، مهمان برنامه زنده تلویزیونی کشیک سلامت بود، گفت: حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت دارو در سبد سلامت مردم تاثیر بهسزایی دارد؛ به همین دلیل در کمیسیون بهداشت به این نتیجه رسیدیم که بیشتر از 105 همت برای سال آینده به اعتبار مالی نیاز داریم اما با توجه به محدودیتهای مالی دولت نمیتوانیم هزینه بیشتری را تحمیل به آن کنیم؛ هرچند امیدوارم 105 همت فردا در صحن علنی رای بیاورد.
گفتنی است، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز -سهشنبه- در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با بخش یک جزء (۱) بند (الف) تبصره (۱۴) ماده واحده این لایحه موافقت کردند و بدون تغییر لایحه مطرحشده از سوی دولت، ، سازمان هدفمندسازی یارانهها را موظف به پرداخت ۶۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ برای یارانه دارو کردند.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در ادامه گفت: اگر شرایط تغییر نکند، ما از پایان بهار مشکل تامین هزینههای دارو را خواهیم داشت.
سال آینده 100 درصد در تامین دارو مشکل داریم
در این برنامه، نائب رئیس انجمن داروسازان تهران هم گفت: میزان درآمد و هزینههای دولت باید تعادل داشته باشد و امیدوارم 105 همت برای دارو در نظر بگیرند، چراکه 69 همت تحت هیچ عنوانی کفاف هزینههای سال آینده را نمیدهد.
رئیس انجمن داروسازان در پاسخ به پرسشی که اگر 69 همت تصویب شود، چه اتفاقی خواهد افتاد، افزود: بدون شک در سال آینده 100 درصد در تامین دارو مشکل خواهیم داشت و تمامی فعالان این عرصه دچار بحران میشوند.
نهادینهکردن خدمات طب سنتی
نایبرئیس کمیسیون طرح جوانی جمعیت افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، مجلس گامهای مهمی برای نهادینهکردن خدمات طب سنتی و ادغام این خدمات در شبکه بهداشت و درمان برداشته است. طبق رای قاطعانه نمایندگان این خدمات پوشش 100 درصدی در کشور خواهند داشت. همچنین خدمات طب سنتی با تولیت وزرات بهداشت از ویزیت پزشک تا دارو، تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.
نائب رئیس انجمن داروسازان تهران هم درباره داروهای طب سنتی، گفت: فهرستی از سوی بیمههای پایه ارائه شده است و بر اساس آن، داروهای تولیدشده تحت پوشش قرار میگیرند.
نابهسامانی اقتصاد دیجیتال در حوزه سلامت
در ادمه برنامه کشیک سلامت، عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به تصویبنشدن بند اقتصاد دیجیتال در حوزه سلامت در مجلس، تاکید کرد: با تصویب مجلس تنها کسانی اجازه خواهند داشت که در بستر آنلاین خدمات درمانی و پزشکی ارائه کنند که وزرات بهداشت به آنان مجوز بدهد و هرگونه فعالیت بدون مجوز ممنوع است.
فاطمه محمدبیگی ادامه داد: دولت مقدمات ورود به مدیریت دادهها و اطلاعات ملی را آماده کرده و بازار الکترونیک باید ساماندهی شود تا از فساد و قاچاق بیشتر جلوگیری کنیم.
بهمن صبور هم با تاکید بر سروسامان نداشتن اقتصاد دیجیتال در حوزه دارو، گفت: در سه سال گذشته به بهانه کرونا شاهد جنایتهای بیشماری در این عرصه بودیم. متاسفانه قانونی در این زمینه وجود ندارد و افراد بیگناهی کشته میشوند.
او تصریح کرد: در حوزه فضای کسبوکار، سامانهها کاربردی هستند؛ به عنوان مثال پس از راهاندازی سامانه شیرخشک بیماران خاص، مصرف کشور به یکپنجم رسید و وزرات بهداشت باید در این زمینه اقدام جدی بکند.
نائب رئیس انجمن داروسازان تهران افزود: وزیر اقتصاد با هدف ساماندهی فضای کسبوکار تصمیماتی اتخاذ کردند اما یکی از دلایل اصلی کسری دارو در کشور همین تصمیمها بوده که الان باید پاسخگو باشند.
کشیک سلامت به تهیهکنندگی سهیل سلیمانی کاری است از گروه سلامت اجتماعی که روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه حوالی ساعت ۱۸ از شبکه سلامت سیما پخش میشود.